11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Fiscul oltean, strategie pentru o relație mai bună cu plătitorii de taxe și impozite

- Advertisement -

Cei care plătesc taxe și impozite sunt și cei care asigură buna funcționare a statului, de aceea activitățile lor trebuie tratate cu respect. Aceasta este ideea de la care pornește conducerea Agenției Județene a Finanțelor Publice, care își propune să aibă o relație mai bună cu mediul de afaceri. Rezultatul așteptat este creșterea gradului de colectare prin conformarea lor voluntară la plată.

Funcționarul Fiscului nu trebuie să fie acel om rigid din spatele ghișeului, care pune contribuabilii pe drumuri. Toți cei care intră în această instituție trebuie să plece informați și mulțumiți că au reușit să își rezolve problemele.

Este ideea pe care și-a construit strategia de conducere noul director al Administrației Județene a Finanțelor Publice, Daniel Doagă.
Experiența de manager în mediul privat l-a ajutat să îi înțeleagă perfect pe contribuabili. Oamenii au nevoie de documentele solicitate în cel mai scurt timp posibil, iar toți angajații Fiscului trebuie să înțeleagă acest lucru. „Primul meu obiectiv îl constituie îmbunătățirea relației cu contribuabilii, pornind de la premisa că impozitele și taxele pe care dânșii le plătesc reprezintă venituri la bugetul de stat, care sunt distribuite pentru funcționarea celorlalte domenii de activitate. Cunosc ce înseamnă datorii la bugetul de stat, care trebuie achitate în termenele legale, știu ce înseamnă obligații de plată la furnizori, bilete la ordin lăsate garanție, știu ce înseamnă să plătești salarii ale angajaților și ce înseamnă creanțe neîncasate de la clienți”, a declarat Daniel Doagă, directorul AJFP Olt.

Pentru că toate instituțiile publice funcționează din taxele și impozitele mediului de afaceri, administratorii trebuie să fie tratați cu respectul cuvenit, transmite directorul Finanțelor Publice din Olt. Iar ca să fie sigur că toți angajații Administrației Județene a Finanțelor au înțeles acest mesaj, șeful Fiscului le-a explicat toate aceste lucruri deschis șefilor de servicii din cadrul instituției.

Pe de altă parte, contribuabilii trebuie să înțeleagă și ei cât de important este să își achite la timp acest obligații. O atitudine responsabilă din partea lor contribuie decisiv la bunul mers al lucrurilor. Specialiștii Finanțelor Publice organizează lunar întâlniri cu persoanele juridice din județ, pentru a le prezenta noutățile legislative și pentru a le oferi consultanță de specialitate.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți