10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Traficul feroviar între stațiile Fărcașele și Drăgănești Olt, redeschis și pe firul II

- Advertisement -

După trei săptămâni de la deraierea trenului marfar ce aparținea unui operator privat între stațiile de cale ferată Fărcașele și Drăgănești Olt, în zona comunei Stoenești, s-a redeschis traficul feroviar și pe firul II.

Anunțul a fost făcut de Compania Natională de Căi Ferate CFR SA, traficul feroviar între cele două stații, pe firul II, fiind redeschis de luni. Pe firul I, circulația feroviară a fost redeschisă încă din data de 20 februarie.

Circulația feroviară pe secția de cale ferată București – Craiova a fost închisă încă din noaptea de 16 spre 17 februarie 2020, după ce 13 vagoane din cele 37 aflate aflate în compunerea unui tren privat de marfă au deraiat între stațiile Fărcașele – Dragănești Olt, în deptul comunei Stoenești.

Evenimentul feroviar este anchetat de o comisie mixtă Procuratură și Agenția de Investigare Feroviară Română, iar între timp în acest caz procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au deschis și un dosar penal in rem. În prezent nu este cercetată nicio persoană, ci doar fapta, ancheta procurorilor vizând săvârşirea infracţiunii de neîndeplinire a îndatorilor de serviciu ori îndeplinirea defectuoasă din culpă.

„Mulțumim călătorilor pentru înțelegere şi îi asigurăm că toate intervenţiile desfăşurate în zona deraierii trenului privat de marfă au avut drept scop reluarea circulației trenurilor pe ruta directă București – Craiova în condiţii de siguranță”, a transmis Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al Companiei CFR SA.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți