6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Focar de pestă porcină la Șopârlița. Restricții în mai multe localități

- Advertisement -

Un nou focar de pestă porcină a apărut în județul Olt. O gospodărie din Șopârlița a fost afectată de virus, medicii veterinari fiind nevoiți să ucidă toate animalele din gospodărie pentru prevenirea răspândirii bolii. În total, în Olt sunt active 71 de focare.

Tot mai multe exploatații de porci din județul Olt sunt afectate de virusul pestei porcine africane. Numai în acest an, medicii veterinari au confirmat prezența bolii în gospodării din șapte localități.

Ultimul caz a fost depistat la Șopârlița, unde un localnic a sesizat autoritățile despre două cazuri de mortalitate în exploatația sa. Medicii veterinari au luat decizia uciderii preventive a celorlalte animale.

Noi localități au fost incluse în zona de supraveghere, iar reprezentanții DSVSA Olt mențin în continuare restricțiile privind circulația animalelor. Totodată, o parte din focarele depistate anterior au fost stinse.

Potrivit statisticilor realizate de DSVSA Olt, de anul trecut mai sunt active 57 de focare de pestă porcină, iar de la începutul anului și până în prezent au fost confirmate alte 14 cazuri.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți