14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Grupare din Olt, destructurată. Evaziune fiscală de peste 7 milioane de lei în domeniul transporturilor

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității, împreună cu procurorii DIICOT Olt, au continuat cercetările într-un dosar penal deschis pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani, iar miercuri au pus sechestru pe opt terenuri, o casă, 30 de autocamioane și conturi bancare, în valoare de peste 4,4 milioane de lei. Anchetatorii spun că este vorba de evaziune fiscală în domeniul transporturilor, membri ai grupării destructurate fiind doi olteni și trei persoane din județul Sibiu.

Potrivit unui comunicat remis de DIICOT Olt, există indicii că, în perioada 2012 – 2015, cinci suspecți ar fi constituit un grup infracțional organizat cu scopul de a-și crea avantaje fiscale prin fraudarea TVA-ului și diminuarea bazei impozabile privind impozitul pe profit.

„În acest circuit fictiv ar fi implicate 21 de societăți comerciale tip fantomă, prin intermediul cărora ar fi fost înregistrate operațiuni fictive și efectuate achiziții intracomunitare ilegale de bunuri – autotractoare, care ar fi generat TVA deductibil la beneficiar”, se arată în comunicat.

Pentru continuarea cercetărilor în cauză, polițiștii au aplicat măsura sechestrului asigurator pe bunurile mobile și imobile, opt terenuri, o casă și 30 de autocamioane, precum și pe conturi bancare deținute de mai multe persoane fizice și societăți comerciale, bănuite a fi implicate în activitatea infracțională.

Valoarea bunurilor confiscate se ridică la 4.454.756 de lei, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat în urma acestor operațiuni se ridică la 7.103.334 de lei, care reprezintă TVA și impozit pe profit.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți