11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Restricția de circulație, nerespectată de peste o sută de olteni. Au fost amendați cu peste 100.000 de lei

- Advertisement -

Odată cu punerea în aplicare a Ordonanței Militare 3, prin care este interzisă ieșirea din locuință sau gospoărie pe parcursul întregii zile, acest lucru fiind posibil doar pe baza declarației pe proprie răspundere sau adeverinței de la angajator atunci când merg la serviciu, la cumpărături, pentru a-și plimba animalele de companie sau alte situații, în cazul vârstnicilor de peste 65 de ani, care au dreptul să circule doar în intervalul orar 11:00 – 13:00. În urma acțiunii de miercuri, s-au dat peste o sută de amenzi, în valoare de peste 100.000 de lei, oltenilor care nu au respectat restricția de circulație.

Peste 600 de polițiști și jandarmi, prin patrule mixte sau independente, au fost prezenți în stradă și au desfășurat misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor normelor legale instituite pe perioada stării de urgență. Oamenii legii au aplicat 122 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, a căror valoare totală este de 141.300 de lei.

În urma activității desfășurate pe parcursul zilei de miercuri, au fost verificate peste 1.100 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu. Pe lângă cele șase persoane care până acum nu respectat autoizolarea, fiind amendate și băgate în carantină, sub pază, ieri o altă persoană care nu a fost găsită la domiciliu, căreia i se instituise măsura de izolare, a fost plasată în carantină forțată, sub pază, pentru alte 14 zile, în conformitate cu Ordonanța Militară 2 din 2020. Suplimentar, aceasta a fost sancționată contravențional cu 5.000 de lei. Totodată, au fost efectuate 84 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți