11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șomajul tehnic, solicitat on-line

- Advertisement -

Multe din afacerile oltenilor au de suferit în urma măsurilor luate din cauza pandemiei de coronavirus. Firmele vor fi sprijinite financiar de către stat, oferind angajaților șomaj tehnic, numai dacă îndeplinesc anumite condiții. Toate documentele prin care solicită acest ajutor se vor depune după data de 1 aprilie.

România trece în această perioadă prin momente dificile. Multe domenii de activitate sunt afectate financiar din cauza virusului COVID-19. În acest sens, statul a aprobat măsuri care vin în ajutorul firmelor aflate în imposibilitatea de a-și mai plăti angajații și suspendă temporar activitatea.

Și firmele care își restrâng activitatea vor primi pentru salariați indemnizații suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj. Decontarea sumelor cu titlu de indemnizație se face în cel mult 30 de zile de la depunerea documentelor.

Atenție, toate documentele necesare acordării șomajului tehnic se pot depune on-line la adresa olt@anofm.gov.ro, numai după data de 1 aprilie, spun reprezentanții instituției oltene. Pentru informații suplimentare cu privire la modalitățile de acordare a ajutorului, puteți apela numărul de telefon: 0249.43.85.95.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți