9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă 129 de olteni amendați pentru nerespectarea restricției de circulație

- Advertisement -

Oamenii legii au continuat să controleze dacă prevederile ordonanțelor militare, puse în practică pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, sunt respectate de locuitorii județului. Restricția de circulație a continuat să fie nerespectată de olteni, 129 de olteni fiind amendați doar în cursul zilei de joi.

Peste 600 de polițiști și jandarmi au fost prezenți pe străzile din județul Olt, în ultimele 24 de ore fiind efectuate peste o mie de verificări asupra persoanelor pentru care s-a dispus măsura izolării la domiciliu, dar și 87 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate. În timpul controalelor, oamenii legii nu au constatat încălcări ale măsurilor dispuse.

În ceea ce privește restricționarea circulației persoanelor, potrivit Ordonanței Militare 3 din 2020, s-au aplicat 129 de sacțiuni contravenționale, în cuantum total de peste 72.000 de lei.

Datele oficiale prezentate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt arată că, de la începutul perioadei de supraveghere a cazurilor de infecție cu virusul chinezesc și până vineri după-amiază, s-au monitorizat 3.053 de persoane. Și în ultima zi a continuat să crească numărul autoizolaților și carantinaților din Olt. În izolare la domiciliu sunt acum 2.301 olteni, cu aproape 300 mai mulți față de ziua precedentă, iar alte 106 persoane, cu aproape 30 mai multe față de ultima situație oficială prezentată de autoritățile din Olt, sunt în carantină în centrele special amenajate din județ. Din fericire, avem și 752 olteni care au ieșit din autoizolare.   

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de virusul COVID-19, anunță specialiștii în sănătate publică.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți