Platformă online pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator

Platforma electronică formular.sts.ro, pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator, este activă de sâmbătă. Platforma este operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) și le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Însă, documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

Autoritățile anunță că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, iar acestea rămân în telefonul sau calculatorul utilizatorului. „Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”, se precizează într-un comunicat remis de Grupul de Comunicare Strategică.

formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. „Orice alte astfel de platforme online nu beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”, se mai arată în comunicat.

În baza colaborării cu Guvernul României, platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<