Slătineanca Larisa Cotorogea îi impresionează din nou pe români cu interpretarea piesei „Mociriță cu trifoi”

După ce în timpul desfășurării turului doi al alegerilor prezidențiale de anul trecut a impresionat membrii unei secții de votare din Spania, dar și pe milioanele de români care au urmărit-o pe Facebook cu interpretarea piesei „Acasă-i România”, care aparține artistei Laura Olteanu, slătineanca Larisa Elena Cotorogea îi emoționează acum, în plină epidemie de SARS-CoV-2 (Coronavirus), pe cei care o cunosc cu o nouă interpretare de excepție.

În aceste momente, în contextul pandemiei de coronavirus, suntem sfătuiți să stăm în casă, iar mulți dintre noi încercăm să avem moralul ridicat. Mulți dintre noi stăm pe Internet, iar în ultimele două săptămâni, de când a fost decretată starea de urgență în România, tot vedem pe paginile de socializare fotografii postate ca și amintiri, drept provocare, sau pur și simpul melodii frumoase care poate ne mai alină suferința în această perioadă.

O astfel de piesă a fost postată chiar și de olteanca de 32 de ani, stabilită de câțiva ani, împreună cu soțul ei, Victor, în Peninsula Iberică, una dintre zonele cele mai afectate de virusul Covid-19. S-a filmat când interpreta melodia veche românească „Mociriță cu trifoi”, care a strâns deja aproape 2.000 de vizualizări în doar câteva ore, dar și sute de mesaje, apreciere sau distribuiri. Modul în care piesa este cântată îi emoționează până la lacrimi, cu siguranță, pe cei care o ascultă, iar Larisa Cotorogea, din Slatina, îi roagă să stea acasă acum, când zeci de mii de oameni au avut de suferit din cauza coronavirusului.

„#eustauacasă… Dragii mei, astăzi (vineri n.r.) m-am gândit să vă fredonez o melodie veche, o melodie cântată din suflet, o melodie a cărei orchestrație absolut minunată este făcută de colegul meu, Sandy, de la Bilbao!!!”, este mesajul postat de tânăra slătineancă.

Cătălin FIRCOIU

2 comentarii la „Slătineanca Larisa Cotorogea îi impresionează din nou pe români cu interpretarea piesei „Mociriță cu trifoi”

  • Este o fata cu o voce si o modestie iesita din comun,am cunoscuto personal anul trecut de Sf Marie la o sarbatoare romaneasca din Logroño,avem prieteni comuni .Colaborarea Larisei cu Sandy din Bilbao este un lucru pozitiv si benefic pentru noi romanii iubitori de folclor si traditii.Le multumim ca exista si pentru tot ceea ce fac in timpul lor liber….👏👏🇷🇴❤🇷🇴

    Răspunde
  • Am avut marea plăcere de a o cunoaște personal. O voce frumoasă. Am petrecut de Ziua Internațională a Femeii în Bilbao, de 8 Martie împreună cu alte zeci de minunate femei. Ne-a încântat și ne-a făcut să petrecem clipe de neuitat.
    Larisa, te îmbrățișez, ai grija de tine draga mea, sper sa ne revedem curând !

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.