17.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mare provocare pentru primăriile de municipii: dozatoare cu dezinfectant de pe o zi pe alta

- Advertisement -

Achiziționarea și montarea de dispensere cu soluție dezinfectantă la fiecare scară de bloc este o măsură impusă de Guvern și transferată în sarcina primăriilor. Termenul stabilit pentru implementarea ei a fost de numai o zi, iar acest lucru a stârnit indignarea în rândul primarilor. La Slatina, autoritățile s-au organizat și, cu eforturi mari, au reușit să pună în aplicare această decizie.

Să achiziționezi 1.400 de dozatoare și soluție dezinfectantă pentru toate scările de bloc dintr-un oraș cu peste 70.000 de locuitori este o misiune extrem de dificilă.

Mai ales că acestea se găsesc foarte greu și în cantități mici în toată țara. Iar când se impune ca aceste măsuri să fie luate de pe o zi pe alta, devin aproape imposibil de pus în practică. Primarul Slatinei, Emil Moț, a explicat cât de dificil a fost să respecte termenul atât de scurt, de numai o zi, stabilit prin ultima ordonanță militară.

Primăria Slatina a achiziționat dozatoarele necesare și a anunțat că le va umple în fiecare zi cu dezinfectant. Sunt însă mari probleme cu achiziționarea soluțiilor. Iar pe lângă aceste dificultăți de aprovizionare cu dozatoare și soluții dezinfectante, primăriile întâmpină mari probleme  și din cauza rigorilor pe care legea achizițiilor publice le impune.

La Slatina, primăria a alocat 400.000 de lei pentru a cumpăra 1.400 de dispozitive și soluții dezinfectante pentru toți locuitorii orașului.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți