10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tablete conectate la internet, donate de Filiala Slatina a USAMV pentru 52 de elevi din Osica de Sus și Iancu Jianu

- Advertisement -

Filiala Slatina a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), donează elevilor nevoiași de la două licee din mediul rural al județului Olt nu mai puțin de 52 de tablete conectate la internet, cu abonament inclus și susținut de instituția universitară pentru următorii doi ani.

Elevii nevoiași de la liceele din comunele Osica de Sus și Iancu Jianu se vor bucura de aceste tablete contectate la internet, care au fost donate în vederea pregătirii examenului național de Bacalaureat.

Primele 35 dintre acestea au ajuns încă de vineri la una dintre unitățile de învățământ liceal, anunță reprezentanții Facultății de Management și Dezvoltare Rurală Slatina.  

„Astăzi au sosit în județul Olt, pentru două dintre liceele din mediul rural, 52 de tablete cu internet oferite de USAMV București elevilor din medii dezavantajate, dar cu rezultate bune la învățătură, în cadrul campaniei «#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeACASĂ». Astfel, 35 de elevi ai Liceului Teoretic «Ion Gh. Roșca» din Osica de Sus și 17 elevi de la Liceul Tehnologic Iancu Jianu vor primi vineri, 3 aprilie, respectiv luni, 6 aprilie, raportându-ne și la criteriile de performanță legate de rezultatele lor la învățătură pe parcursul anilor de studii, aceste instrumente IT de ultimă generație menite să faciliteze procesul educațional la distanță în contextul pandemiei de COVID-19 care pune elevii în situația să utilizeze diferite platforme online pentru a fi aproape de profesorii lor în vederea pregătirii examenelor de Bacalaureat”, a declarat lector universitar doctor Victor Tița, directorul Filialei Slatina a USAMV.

Profesor universitar doctor inginer Sorin Mihai Cîmpeanu, rectorul USAMV București, a fost cel care a decis ca elevii defavorizați din mediul rural să primească aceste tablete, având în vedere discrepanța existentă între ei și cei din mediul urban. „Luând în considerare discrepanțele din perspectiva predării online între mediul urban și mediul rural, între comunități cu acces la tehnologie și comunități dezavantajate din acest punct de vedere, tabletele și abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioada de 24 luni sunt achiziționate de USAMV București, din venituri proprii, prin Fundația USAMV, pentru a se asigura o pregătire eficientă online a elevilor pentru examenul național de Bacalaureat și, ulterior, pentru pregătirea admiterii în universitățile românești. Acest program va continua. Parteneriatul are ca scop asigurarea unui învățământ echitabil și de calitate pentru elevii din mediul rural, mai ales în condițiile actuale, când cursurile sunt suspendate pe fondul crizei cu noul coronavirus. Dorim în acest fel limitarea impactului negativ al accesului dificil la resurse educaționale asupra sistemului de învățământ”, a spus rectorul Cîmpeanu.  

USAMV București, prin Fundația univeristății, se alătură, astfel, demersului Ministerului Educației și Cercetării în cadrul campaniei „#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeACASĂ” cu acest proiect prin care se donează elevilor liceelor din comunități dezavantajate, tablete conectate la internet, cu abonament inclus și susținut de USAMV pentru 24 de luni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți