6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accident de muncă înfiorător, în comuna Pleșoiu. Un motostivuitor s-a răsturnat peste un fermier

- Advertisement -

Un bărbat de 43 de ani, din comuna Pleșoiu, a fost victima unui teribil accident de muncă care a avut loc la fostul CAP din satul Doba al localității. Viorel Șerban, fermier cunoscut în Pleșoiu, dar și în județul Olt, a fost prins sub un motostivuitor, care s-a răsturnat peste el în timp ce transporta o semănătoare, și a ajuns în stare gravă la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru a primi îngrijiri medicale.  

Accidentul s-a petrecut luni după-amiaza, paramedici SMURD, dar și cadre medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt, intervenind la fața locului pentru a acorda îngrijiri medicale bărbatului.

Fermierul efectua lucrări în fostul CAP din Doba, iar la un moment dat motostivuitorul s-a dezechilibrat și s-a răsturnat, iar trupul său a rămas prins sub utilajul agricol. Bărbatul, scos de alți oameni care se aflau în zonă, a suferit un traumatism cranio-cerebral major, cu fracturi, și a ajuns la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru investigații amănunțite. Însă, surse medicale, spun că șansele de supraviețurie ale bărbatului sunt minime. Doctorii slătineni de la Urgențe încearcă din răsputeri să stabilizeze starea de sănătate a pecientului, în vederea transferării sale la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova.

La fața locului a fost trimisă o echipă de inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă pentru a cerceta nefericitul eveniment. „Un titular al unei întreprinderi individuale, cu profil agricol, în timp ce transporta, cu un motostivuitor, un accesoriu al unui utilaj agricol, în speță o semănătoare, s-a răsturnat fiind suprins de acel accesoriu prins cu o șufă în furca motostivuitorului. Am înțeles că victima este în stare gravă, iar în acest sens o echipă de inspectori s-a deplasat la fața locului, pentru a efectua primele cercetări. Potrivit legii, în situația în care este accident mortal va fi cercetat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, iar dacă este accident cu incapacitate temporară de muncă va fi cercetat de angajator și avizat de ITM. În situația dată, fiind vorba de un accident destul de grav, am dispus deplasarea echipei de inspectori de muncă pentru anchetă”, a spus Cristian Ungureanu, purtătorul de cuvânt al ITM Olt.

Și polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Găneasa a intervenit la fața locului pentru a stabili, cu exactitate, împrejurările în care s-a produs evenimentul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți