6.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Marius Oprescu, atac dur la adresa liberalului Florin Roman

- Advertisement -

Reacție dură a președintelui PSD Olt, Marius Oprescu, la adresa liberalului Florin Roman. Acesta din urmă a declarat că autoritățile locale și județene nu alocă resurse financiare suficiente pentru combaterea COVID-19. Marius Oprescu le-a explicat oltenilor, într-un comunicat de presă, ce demersuri s-au făcut în județ pentru protejarea populației.

În timp ce Consiliul Județean Olt alocă 3,6 milioane de lei în mai puțin de o lună pentru achiziționarea de aparatură medicală și echipamente de protecție, un lider PNL face declarații total nefondate. Acuză administrațiile județene și locale că nu se implică în combaterea COVID-19. Afirmația sa a stârnit un val de critici din partea președintelui PSD Olt, Marius Oprescu. El a transmis astăzi un comunicat de presă pentru a-i asigura pe locuitorii județului că principala preocupare a Consiliului Județean este sănătatea locuitorilor județului.

„Străin de ceea ce se întâmplă în țară, acest «Gură-Mare» și «Minte-Puțină» zădărnicește eforturile noastre depuse încă de pe vremea când Orban spunea, în data de 5 martie, că «nu e nicio criză», iar Iohannis că este «doar o gripă ușoară»”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

În Olt, Consiliul Județean s-a reunit de mai multe ori în ședință extraordinară, începând cu data de 4 martie, când se confirmau primele cazuri de coronavirus în România, pentru a aloca fonduri în vederea achiziționării de materiale de protecție și aparatură medicală. Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Spitalul Slatina, Spitalul Caracal, Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci, toate aceste instituții au primit sume consistente pentru protejarea populației. Cea mai mare alocare bugetară a fost pentru realizarea unui laborator în vederea testării COVID-19.

„În ședința ordinară din 26 martie am aprobat studiul de fezabilitate pentru achiziția unui  Laborator Modular de Biologie Moleculară, care va ajuta Spitalul Județean de Urgență Slatina să răspundă nevoii de diagnosticare rapidă a SARS-CoV-2, prin realizarea a 196 de teste pe zi”, a mai spus Marius Oprescu.

În schimb, guvernul PNL a alocat județului Olt în toată această perioadă, 500 de pliante, 65 de măști chirurgicale și recomandări de a ne spăla pe mâini cu apă caldă și săpun.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți