14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Slătinenii aflați în dificultate, ajutați de primărie

- Advertisement -

Tichete sociale în valoare de 300 de lei lunar, pe toată durata stării de urgenţă. Este o măsură pe care Primăria Slatina o va aplica pentru a veni în sprijinul slătinenilor cu venituri mici, în această perioadă dificilă. Primarul Slatinei, Emil Moţ, a anunţat cine sunt beneficiarii acestui ajutor şi a făcut un apel la solidaritate şi înţelegere faţă de cei care au nevoie de o mână de ajutor.

Criza generată de coronavirus afectează tot mai multe categorii sociale. Mulți oameni au rămas fără un loc de muncă și au nevie de ajutor. Cum guvernul nu a întreprins încă nicio măsură concretă pentru a-i ajuta pe cei aflați în dificultate, Primăria Slatina vine în ajutorul lor. Slătinenii vulnerabili vor beneficia de tichete sociale din partea municipalităţii. Decizia a fost luată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, condus de primarul Emil Moţ. Edilul îi roagă pe oameni să evite la maximum deplasările, pentru că numai în acest fel pot avea grijă de sănătatea lor.

În această perioadă, reprezentanții municipalității pun la punct modul în care aceste tichete vor ajunge la beneficiari. Autorităţile spun că vor avea grijă de toţi locuitorii oraşului, însă cei aflaţi în dificultate trebuie ajutaţi cu prioritate.

Închiderea temporară a restaurantelor, barurilor, patiseriilor sau suspendarea activităţii în mai multe domenii de activitate, generate de pericolul de îmbolnăvire, afectează mii şi mii de oameni. Şomajul tehnic oferit de stat este mai mic de 1.000 de lei pe lună, pentru salariul minim pe economie, aşa că multe familii au dificultăţi financiare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți