8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă o persoană negăsită la domiciliu, carantinată forțat, sub pază, pe propria cheltuială

- Advertisement -

Oltenii continuă să nu respecte măsurile prevăzute de ordonanțele militare, emise pentru a preveni răspândirii virusului COVID-19. Doar în cursul zilei de luni, au fost 69 de persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației și una care a părăsit domiciliu, deși se afla în autoizolare. Aceasta din urmă, respectiv un bărbat, a fost băgată în carantină, sub pază, pe propria cheltuială. Totodată, a primit și o contravenție de 3.000 de lei.

„O altă persoană care nu a fost găsită la domiciliu, căreia i se instituise măsura de izolare, a fost plasată în carantină forțată, sub pază, pentru alte 14 zile, în conformitate cu articolul 3, alineatul 1, din Ordonanța Militară 4 din 2020. Suplimentar, aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei și va suporta toate cheltuielile efectuate pentru carantinare”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Totodată, 67 de olteni au primit sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 155.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

Potrivit reprezentanților instituției Guvernului în teritoriu, luni, peste 550 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare. Printre alte acțiuni, forțele de ordine au desfășurat și peste o mie de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, respectiv măsura carantinării instituționalizate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți