10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oficial. Al 13-lea caz de Covid-19, confirmat în Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți după-amiază, că în județul Olt s-a înregistrat și cel de-al 13-lea caz confirmat oficial cu noul Coronavirus.

Potrivit specialiștilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică Olt, este vorba de un bărbat de 56 de ani, din mediul urban, pensionar.

De sâmbătă, pacientul este internat în Spitalul Județean de Urgență Slatina, entru terapie, după ce a prezentat simptome specifice virusului SARS-CoV-2. „Bărbatul a fost internat din data de 11 aprilie, pentru prezența de semne clinice, precum febră, cefalee, dureri în gât. A fost internat în Spitalul COVID pentru investigații și tratament. În prezent, pacientul se afla internat în Spitalul COVID, cu stare generală bună. Ancheta epidemiologică este în derulare”, se arată într-un comunicat remis de DSP Olt.

Proba pentru testul Covid-19 a fost lucrată de specialiștii laboratorului Spitalului de Boli Infecțioase „Matei Balș” București, cu  rezultat pozitiv pentru infecția umană cu Coronavirus. Rezultatul a sosit în cursul zilei de luni.

Potrivit unor surse, bărbatul depistat cu noul virus este un bărbat din Slatina, care locuia pe aceeași stradă cu familia copilului de un an și două luni, din aceeași localitate, care a fost confirmat pozitiv cu Covid-19 la sfârșitul lunii martie. Ar fi chiar vecin cu această familie și ar fi intrat în contact cu cinci membri ai familiei sale, trei adulți și doi copii, care de la începutul acestei săptămâni sunt în izolare la domiciliu.

Și din familia micuțului au fost confirmați pozitiv cu Coronavirus alți patru membri, respectiv cei doi părinți și doi dintre bunici.

Pe lângă cele șase cazuri, depistați cu noul virus mai sunt încă șapte cazuri. Din totalul de 13, avem și patru pacienți care au fost declarați vindecați și externați din unitățile medicale în care aceștia se aflau, respectiv Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Craiova. Ceilalți nouă primesc în continuare tratament de specialitate în unități medicale din Slatina, Craiova și București.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți