14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Accident grav între Coteana și Brebeni. Un bărbat a ajuns la spital, după ce s-a răsturnat cu mașina pe câmp

- Advertisement -

Un bărbat de 46 de ani, din comuna Mărunței, a ajuns la spital în urma unui accident rutier grav produs, în această dimineață, pe Drumul Județean 546, între Coteana și Brebeni.

Bărbatul, care din primele informații mergea la muncă la una dintre societățile comerciale de pe platforma industrială a Slatinei, la intrarea dinspre Brebeni, a suferit rănit grave după ce autoturismul pe care îl conducea, și în care se afla singur, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe câmpul de la marginea drumului, oprindu-se pe o parte.

Un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt și paramedici de pe un echipaj SMURD al ISU Olt au intervenit pentru a acorda primul ajutor bărbatului, care se afla singur în autoturism. La fața locului au intervenit și pompierii de la descarcerare, conducătorul auto rămânând încarcerat, spune Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

„Pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD, dar și un echipaj de la Serviciu de Ambulanță Olt, au intervenit pe Drumul Județean 546, la intrarea în comuna Coteana, dinspre comuna Brebeni, la un accident rutier cu victimă încarcerată. În accident a fost implicat un singur autoturism, în care se afla doar șoferul. Echipajele au găsit autoturismul în afara carosabilului, răsturnat pe o parte, iar pe șoferul acestuia blocat în interior. Pentru extragerea bărbatului, care a fost conștient și cooperant pe timpul intervenției, pompierii au îndepărtat parbrizul autoturismului. Pacientul, în vârstă de 46 de ani, din comuna Mărunței, a fost preluat de echipajele medicale, conștient, cu traumatism cranio-cerebral și dureri la cap, gât și coloana vertebrală. Acesta a fost transportat la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean Slatina, pentru investigații amănunțite”, a spus reprezentantul ISU.

Polițiștii Biroului Rutier Slatina au ajuns și ei la fața locului, pentru a stabili cauza producerii accidentului rutier. În urma cercetărilor, acesta a avut loc pe fondul vitezei.

„Din primele cercetări, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum, respectiv carosabil umed. Astfel, un bărbat de 46 de ani, din comuna Mărunței, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 546, la ieșirea din comuna Coteana, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit în afara părții carosabile, răsturnându-se”, a spus Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Din cauza rănilor suferite, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, însă la spital i-au fost prelevate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.   

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți