14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Noi amenzi pentru oltenii care au încălcat ordonanțele militare. Nu au scăpat nici agenții economici

- Advertisement -

Zeci de locuitori din Olt, precum și reprezentanți ai unor societăți comerciale din județ, continuă să încalce ordonanțele militare impuse pentru a preveni răspândirea noului Coronavirus. Doar miercuri au fost amendați peste 70 de cetățeni care au ieșit din casă nejustificat și au fost găsiți pe străzi de forțele de ordine, iar patru agenți economici au fost sancționați contravențional pentru vânzare ilegală de produse.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, miercuri s-au desfășurat peste 450 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență. În urma acestora, oamenii legii au aplicat 73 de amenzi, în valoare totală de 116.000 de lei, persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Totodată, au fost efectuate peste 70 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență. Patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.000 lei, au fost date pentru încălcarea prevederilor Legii 12 din 1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. Agenții economici comercializau mai multe produse, precum făină, drojdie și pâine, în alte condiții decât cele prevăzute de lege.

Aproape 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au desfășurat miercuri controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți