3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Piața Zahana, închisă pentru o zi din cauza lipsei măsurilor de distanțare socială

- Advertisement -

Modul în care comercianții îndeplinesc prevederile ordonanțelor militare, impuse pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19, precum şi felul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, sunt verificate în această perioadă de Autoritatea Națională pentru protecția Consumatorilor, iar la începutul săptămânii reprezentanții instituției au efectuat controale în piețele din Oltenia. Una dintre ele a fost Piața Zahana care, pentru o zi, a fost închisă din cauza lipsei măsurilor de distanțare socială, și nu numai. Totodată, societatea care se ocupă de administrarea pieței a primit o amendă de 10.000 de lei.

Verificările în cele mai importante pieţe din regiunea Olteniei, printre care și piața din Slatina, au fost efectuate de echipele Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Sud – Vest Oltenia, sub coordonarea lui Eduard Cozminschi, preşedintele ANPC, și Paul Anghel, director general.

„(…) În urma verificărilor, s-a dispus măsura opririi temporare a activităţii, până la remedierea deficienţelor, a pieţei din Slatina, operatorului economic care o are administrare fiindu-i aplicată şi o amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare 3 din 2020 (nu au fost implementate măsurile  de distanţare socială, culoarele dintre tarabe neavând lăţimea prevăzută de aceasta, nu au fost asigurate substanţe dezinfectante, în incinta pieţei, pentru consumatori şi comercianţi). ANPC va continua campania de verificări şi în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea şi viaţa consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum şi că drepturile consumatorilor sunt respectate cu stricteţe, acestea reprezentând prioritatea activităţii instituţiei”, se arată într-un comunicat remis de instituție.

Piața Zahana a fost redeschisă marți dimineață. „Am avut de îndeplinit niște nereguli constatate în timpul controlului, până astăzi (marți nr.). Am mai avut de refăcut unele marcaje, intrarea și ieșirea să fie făcute separat, să nu mai avem ieșirea din piață pe aceeași ușă cu intrarea. Acum se intră dinspre Aleea Macului și parcarea mare, cumpărătorii și comercianții circulă pe rânduri, printre mese, și se iese prin zona de vânzare a cartofilor. Avem opt oameni în piață, care îi direcționează pe cetățeni, să păstreze distanța corespunzătoare. Oamenii înțeleg puțin mai greu, știți cum sunt unii cumpărători, dar sper să facem față în continuare. În privința dezinfectanților, avem la toate cele patru intrări din piață, la fel ca și în celelalte piețe din Slatina, însă cei care au fost în control s-au dus la fântâna unde comercianții spală legumele pe care le au la vânzare, iar acolo avem doar săpun lichid pentru a se spăla pe mâini. Undeva la ora 11:00 a fost redeschisă”, a declarat Mariana Vișan, administratorul pieței respectiv.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți