6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primarii din comunele oltene distribuie măști de protecție sătenilor

- Advertisement -

Suntem în plina pandemie de Coronavirus, iar la nivelul mai multor localități oltene edilii au luat măsuri de protecție a cetățenilor. Dacă în unele localități urbane, cum este municipiul Slatina, se distribuie câte cinci perechi de măști și mânuși de protecție fiecărei familii din oraș, și unii primari din mediul rural au luat decizia de a începe să distribuie și ei măști de protecție pentru sătenii din localitățile pe care le păstoresc.

Este cazul lui Ion Cheroiu, primarul comunei Brâncoveni, dar și de Liviu Tiugan, edilul din Scărișoara, acolo unde săptămâna trecută a fost confirmat un caz de infectare cu virusul COVID-19.

Spre exemplu, la Brâncoveni se vor distribui 2.500 de măști unui număr de aproximativ 2.100 – 2.200 de persoane. „Ținând cont de ordonanțele militare și având în vedere că începând cu data de 15 mai 2020 suntem obligați toți să purtăm măști de protecție, Primăria comunei Brâncoveni va distribui începând de luni, 27 aprilie 2020, măști pentru toți locuitorii comunei. Acțiunea nu s-a lăsat mult așteptată, iar aseară (luni n.r.) angajații din Primăriei au demarat acţiunea de distribuire măști de protecţie în satul Văleni. Mâine (marți n.r.) şi poimâine (miercuri n.r.) acţiunea va continua în satul Brancoveni, iar joi în satele Ociogi şi Mărgheni. Avem pregătite 2.500 de măști pentru un număr de aproximativ 2.100 – 2.200 de persoane. Noi avem înregistrați peste 2.500 de locuitori în comună, însă mulți dintre ei sunt plecați. Sunt măști din bumbac 100%, care pot fi reutilizate. Dacă situația o va impune, o să mai luăm astfel de măsuri de protecție a cetățenilor din localitate. Chiar eu am fost personal și am vorbit cu oamenii, le-am spus că este necesar să ne deplasăm mai puțin în această perioadă și să stăm cât mai mult în case, pentru a ne proteja”, a spus edilul Cheroiu de la Brâncoveni.

Și la Scărișoara, unde o femeie de 54 de ani a fost confirmată cu Coronavirus, primarul Liviu Tiugan a început să distribuie măști de protecție sătenilor. „(…) Dat fiind faptul că în comuna noastră a fost identificat un caz de COVID-19, ținând cont de ordonanțele militare și având în vedere că începând cu data de 15 mai vom fi obligați să purtăm măști, Primăria Scărișoara a început de astăzi (luni n.r.) distribuirea de măști reutilizabile pentru fiecare locuitor al comunei. Deocamdată, pot spune că am achiziționat 2.000 de măști și urmează să mai luăm alte 1.000 cel puțin, având în vedere că în comună sunt 3.200 de cetățeni, însă sunt mulți plecați. După cum știți, avem și acel caz confirmat cu Coronavirus, și de aceea am luat decizia de a-i proteja pe oameni. Nu este foarte bine femeia, pentru că este în comă la Spitalul «Victor Babeș» Craiova. Are și ceva probleme de sănătate, este cardiacă și ceva afecțiuni pulmonare. Țin legătura cu băiatul dânsei și, echipați corespunzător, oamenii din primărie le-am dus de mâncare. Sperăm că până la urmă totul va fi bine”, a declarat primarul din Scărișoara.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți