19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

S-au plimbat nestingheriți pe străzi și au fost amendați de oamenii legii

- Advertisement -

Oltenii nu înțeleg măsurile prevăzute de ordonanțele militare care au fost impuse pentru a preveni răspândirea noului Coronavirus și continuă să se plimbe nestingheriți pe străzi. Doar luni 77 de persoane au fost amendate de oamenii legii pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației. Totodată, și unii agenți economici din județ continuă să încalce legea, trei fiind sancționați contravențional.

Aproximativ 800 de persoane privind modul în care acestea respectă măsura izolării, carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență, au fost verificate de forțele de ordine publică, pe parcursul zilei de luni. În urma acestor activități, 77 de olteni, care au părăsit locuințele fără un motiv întemeiat și au fost găsiți pe străzi, au fost amendați cu 138.000 de lei.

Oamenii legii au efectuat verificări și la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență. Astfel, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au dat trei sancțiuni contravenționale, în valoarea totală de 15.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12 din 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Peste 450 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au desfășurat luni controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți