22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Încă doi olteni declarați vindecați de COVID-19 și externați din spital

- Advertisement -

Avem 42 de cazuri confirmate cu noul Coronavirus în județul Olt, iar 11 dintre acești pacienți sunt deja declarați vindecați și externați din unitățile medicale în care au primit tratatament de specialitate. Numai în ultimele două zile, alți doi olteni diagnosticați cu virusul COVID-19 au ieșit din spital, fiind declarați vindecați.

Unul dintre ultimii doi pacienți vindecați și externați este un bărbat de 31 de ani, din Slatina, tatăl băiețelului de un an și două luni, confirmat cu virusul chinezesc la sfârșitul lunii martie. Micuțul și ambii părinți s-au întors din Anglia și, rând pe rând, cu toții s-au îmbolnăvit de infecția umană cu SARS-CoV-2. Dacă copilul și mama lui, de 21 de ani, s-au aflat internați la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București, la rândul lor declarați vindecați și externați în urmă cu ceva timp, tatăl băiețelului a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. La aceeași unitate medicală s-au aflat internați și au fost declarați de Coronavirus și doi dintre bunicii acestuia, care la rândul lor contactaseră boala.

Celălalt pacient care s-a vindecat și a fost externată din Spitalul Slatina, unde a primit tratament de specialitate pentru aceeași boală, este femeia de 48 de ani, din municipiul Caracal, care se întorsese din Norvegia.

Pe lângă cele 11 persoane vindecate de COVID-19 și externate, celelalte 31 diagnosticate pozitiv cu virusul se află internateîn continuare în spital.

Peste o mie de carantinați și autoizolați în județ

Printr-un comunicat remis de Prefectura Olt, specialiștii Direcției de Sănătate Publică au venit cu detalii și despre actuala situație epidemiologică privind numărul de locuitori din județ aflați în carantină și autoizolare.

Ultimele date oficiale arată că 215 persoane sunt în carantină instituționalizată, iar alte 870 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la acest moment, în județ s-au prelucrat și 1.114 teste pentru Coronavirus, dintre care 60 de teste au fost realizate doar în ultima zi.

Agenții de poliție nu prezintă simptomatologie

În cadrul anchetei epidemiologice desfășurată de specialiștii DSP Olt în cazul celor 14 agenți de poliție aflați în izolare la domiciliu, în urma contactului direct cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” Craiova, joi au fost prelevate probe pentru testarea Covid-19. Starea de sănătate a celor 14 agenți este bună și nu prezintă simptomatologie, anunță autoritățile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți