12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste o mie de olteni, verificați de oamenii legii în ultima zi. O persoană, în carantină forțată, sub pază

- Advertisement -

Forțele de ordine publică au continuat marți să verifice dacă oltenii respectă ordonanțele militare impuse pentru a preveni răspândirea noului Coronavirus. S-au verificat peste o mie de persoane și au fost aplicate peste 60 de amenzi de 100.000 de lei celor care au ieșit nejustificat din locuințe și au fost găsiți pe străzi, iar o persoană care nu a stat în autoizolare a fost băgată în carantină forțată, sub pază, cu suportarea cheltuielilor.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, peste o mie de persoane au fost verificate cu privire la modul în care acestea respectă măsura izolării, carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență. În urma acțiunilor, oamenii legii au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare totală de 100.000 lei.

De asemenea, o persoană care nu a fost găsită la domiciliu, căreia i se instituise măsura de izolare, a fost plasată în carantină forțată, sub pază, pentru alte 14 zile, conform Ordonanței Militare 4 din 2020. Suplimentar, aceasta a fost amendată cu 2.000 de lei și va suporta toate cheltuielile efectuate pentru carantinare.

S-au desfășurat aproximativ 60 de verificări și în domeniul combaterii criminalității economice la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență. Nu au fost aplicate sancțiuni în acest domeniu.

Peste 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți