12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 40 de teste noi pentru depistarea COVID-19, efectuate în județ doar într-o zi

- Advertisement -

Cazurile de infecții umane cu virusul COVID-19 existente în județ continuă să fie supravegheate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt. Pe lângă efectuarea de noi teste pentru depistarea noului Coronavirus în rândul oltenilor, în această perioadă sunt monitorizate medical și persoanele care încă se află în centrele de carantină special amenajate în olt, dar și cele din autoizolare.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, doar în ultima zi au fost prelevate cu aproape 40 mai multe probe pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 față de ziua anterioară. „Până la acest moment, pentru județul nostru, au fost prelucrate 1.294 de teste COVID-19, dintre care 39 teste în ultimele 24 de ore”, mai precizează reprezentanții Prefecturii Olt.

Totodată, la ora actuală avem în județ aproape 300 de carantinați și peste 800 de izolați la domiciliu. „În județul Olt, în carantină instituționalizată sunt 286 persoane. Alte 803 persoane sunt în autoizolare și se află sub monitorizare medicală”, se mai arată în comunicat.

În Olt au fost confirmate și 48 de cazuri de persoane infectate cu noul Coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18 au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile medicale în care au primit tratament de specialitate, patru ieșind din Spitalul Județean de Urgență Slatina chiar vineri. De asemenea, 28 de pacienți diagnosticați cu SARS-CoV-2 se află în continuare internate în spital, pentru terapie. În județ s-au înregistrat și două decese ale unor persoane confirmate cu virusul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți