3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bălșean, prins în flagrant când dădea mită unui polițist din Dolj. A fost prins cu viteză și a vrut să scape de amendă

- Advertisement -

Un bărbat de 43 de ani, din orașul Balș, este cercetat sub control judiciar după ce în urmă cu două zile a dat mită unui polițist din județul Dolj, fiind prins în flagrant de ofițerii anticorupție. Aflat la volanul unui autoturism, șoferul a fost depistat conducând cu viteză în localitatea doljeană Răcarii de Sus, iar pentru a scăpa de amendă a oferit omului legii o sumă de bani.

Ofiţerii Serviciului Județean Anticorupție al Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au acționat pentru a-l prinde în flagrant pe bălșeanul de 43 de ani, în timp ce oferea o sumă de bani unui echipaj de poliţie rutieră, pentru a nu întocmi actele de constatare a unei contravenţii la regimul circulaţiei rutiere.

„În fapt, în jurul orei 18:00, echipajul de poliţie rutieră format dintr-un  agent de poliție din cadrul IPJ Dolj – Poliţia Oraşului Filiaşi, compartimentul rutier și un jandarm din cadrul IJJ Dolj, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic, pe Drumul European 70, pe raza localității Răcarii de Sus, județul Dolj, un bărbat care conducea un autoturism cu viteza de 106 kilometri pe oră, iar pentru a nu i se întocmi procesul verbal de constatare a contravenţiei, precum şi a sancţiunii complementare prinvind suspendarea dreptului de a conduce, a oferit agentului de poliţie o sumă de bani”, se arată într-un comunicat remis de DGA.

Fapta a avut loc pe 7 mai, iar omul legii a refuzat categoric mita dată de bărbatul din Balș şi a anunţat şeful ierarhic, precum şi ofițerii anticorupție dolejni, continuând să întocmească actele de constatare a contravenţiei. „Ca urmare a sesizării, conducătorul auto a fost prins în flagrant imediat după ce a oferit suma de bani agentului de poliţie”, se mai precizează în comunicat.

În cauză, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus cercetarea sub control judiciar a bălșeanului de 43 de ani pe o perioadă de 60 de zile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți