19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

O femeie care s-a aruncat în râul Olt, salvată de la înec de doi pompieri ai Detașamentului Caracal

- Advertisement -

O femeie de 46 de ani, din comuna Curtișoara, a avut noroc joi și a fost salvată la timp de la înec de doi pompieri ai Detașamentului Caracal care au scos-o din apă după ce s-a aruncat în râul Olt, în zona podului rutier de la intrarea în Slatina dinspre Craiova.

Maistrul militar Tudor Vlad și plutonierul major Victor Enuș sunt cei doi eroi ai zilei.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu, a declarat că salvatorii se aflau cu autoturismul de serviciu la intrarea în municipiul Slatina și au auzit pe stația de emisie-receptie, momentul alertării de dispecerul ISU Olt a forțelor Detașamentului Slatina, pentru salvarea unei femei care amenința că se aruncă în râul Olt.

„În mai puțin de un minut au ajuns la locul evenimentului și au găsit-o pe femeie în apă, în apropierea malului, cu ușoară hipotermie. Au acționat fără să stea pe gânduri și au reușit să o scoată pe femeie din apa rece. În scurt timp au ajuns la fața locului și echipajele din cadrul Detașamentului Slatina, dar și echipaje de la Serviciul de Ambulanță, Poliție și Jandarmerie. Împreună au format un lanț uman și au reușit să o aducă pe femeie la mal, în siguranță. Pacienta, în vârstă de 46 de ani, din comuna Curtișoara, a fost preluată de echipajele medicale, conștientă, cu hipotermie ușoară și transportată la UPU Slatina. Informația cu gestul colegilor de la Detașamentul Caracal am primit-o «pe surse» și am verificat-o înainte să o facem publică”, a spus reprezentantul ISU.

Sursa citată a mai spus că inspectoratul se bucură să aducă în fața cetățenilor județului oameni care fac lucruri frumoase și ne bucurăm și mai tare când reușim să salvăm. „Astăzi (joi n.r.) am reușit în echipă, pompieri, polițiști, jandarmi, cadre de la ambulanță, fiecare a pus mâna, la propriu și toți au reușit să salveze o viață. Le mulțumim tuturor celor care au făcut ca povestea să aibă final fericit și îi asigurăm de întreaga noastră prețuire!”, a conchis purtătorul de cuvânt al pompierilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți