19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Peste un milion de români vor primi măști gratis. Ordonanța, adoptată astăzi de Guvern

- Advertisement -

Premierul Ludovic Orban a anunțat, în debutul ședinței de guvern, că executivul va adopta o Ordonanță prin care este stabilit mecanismul prin care persoanele defavorizate vor primi măști de protecție gratis. Bugetul alocat de Ministerul Sănătății este de 150 de milioane de lei.

Guvernul va distribui gratuit măşti de protecţie persoanelor defavorizate, a decis miercuri Parlamentul ca amendament la HG privind instituirea stării de alertă. Astfel, Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia autorităţilor locale necesarul de măşti.

„Hotărârea Parlamentului de adoptare a stării de alertă ne-a complicat existența parlamentul pentru că distribuirea de măsti către persoanele vulnerabile trebuia făcută în baza unui parteneriat între Ministerul Muncii si Poștă, dar, în baza hotărârii a fost mandatat Guvernul prin Ministerul Sănătății”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că are pregătită Ordonanța de Urgență prin care o sumă de 150 de milioane de lei este alocată pentru achiziționare măștilor. De asemenea, conform datelor centralizate de guvern, 1,1 milioane de români ar urma să primească măști gratis.

„Ministerul Muncii să se uite cu mare atenție să nu omitem vreo categorie”, a transmis premierul, în ședința de Guvern.

Conform procedurii, ministerul Sănătății primește datele centralizate de la administrațiile locale cu necesarul de măști, după care, prin Direcțiile de Sănătate Publică va distribui numărul necesar de măști de protecție.

„Trebuie operaționalizată cu viteză maximă”, a mai spus Orban.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți