5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Klaus Iohannis: Dacă purtăm măști, păstrăm igiena și menținem distanța vom face posibilă ridicarea cât mai rapidă a restricțiilor

- Advertisement -

Klaus Iohannis a declarat miercuri, după ședința CSAT, că evoluția epidemiei de coronavirus rămâne o problemă, atâta timp cât ne aflăm pe un platou, cu un număr de cazuri noi care a rămas constant. Președintele a precizat că respectarea măsurilor va face posibilă ridicarea cât mai rapidă a restricțiilor.

„Numărul de cazuri de infectări rămâne destul de constant, cu unele creșteri, urmate de scăderi, ceea ce înseamnă că ne menținem încă pe un platou. Vom depăși cu bine și această etapă dacă vom continua să rămânem vigilenți și responsabili. Dacă purtăm măști, dacă păstrăm igiena și menținem distanța vom scădea foarte mult curba îmbolnăvirilor și, deci, vom face posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricții”, a declarat Klaus Iohannis.

Conform datelor comunicate de autorități, până pe 27 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.594 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.162 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1219 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 165 de noi cazuri de îmbolnăvire. La Terapie Intensivă sunt, în acest moment, internați 198 de pacienți.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți