14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Prinși la pescuit pe râul Olt, în perioada de prohibiție

- Advertisement -

Trei bărbați s-au ales cu dosar penal după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică au fost prinși de jandarmi la pescuit pe râul Olt, deși până în data de 2 iunie este perioadă de prohibiție.

Pescarii au fost depistați de oamenii legii în urma desfășurării de misiuni pe linia combaterii braconajului piscicol. Doi dintre ei se aflau în dreptul comunei Rusănești și desfășurau ilegal activități de pescuit comercial pe luciul de apă al râului Olt. Bărbații foloseau o ambarcațiune pneumatică și o unealtă de pescuit comercial tip setcă monofilament, în lungime de 350 metri. Un alt braconier a fost depistat în comuna Verguleasa, în timp ce pescuia cu unelte agățătoare prin greblare, tot pe râul Olt. Jandarmii au găsit asupra sa o lansetă prevăzută cu mulinetă, iar la capătul firului avea atașată o ancoră cu trei cârlige.

Toți cei trei pescari s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea infracțiunile de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție, pescuitul cu ţepoaica prin harponare și deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunea au fost predate organelor de urmărire penală, pentru continuarea cercetărilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți