13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina a demarat acțiunea de înlocuire a lifturilor vechi din oraș

- Advertisement -

Municipalitatea a început, la sfârșitul acestei săptămâni, acțiunea de înlocuire a lifturilor vechi din Slatina. 58 de lifturi din tot atâtea scări de bloc vor fi schimbate în localitatea, termenul de finalizare al proiectului, care se ridică la 13 milioane lei, fiind de un an.

„Dragi slătineni, vă anunț cu bucurie că astăzi (vineri n.r.) am dat startul lucrărilor de înlocuire a ascensoarelor la blocurile de locuințe din orașul nostru. Vă rugăm anticipat să ne scuzați pentru inconvenientul creat în perioada în care vom efectua aceste lucrări și vă asigurăm de toată implicarea noastră astfel încât prezența echipelor să fie cât mai restrânsă în timp și cât mai eficientă deoarece siguranța și calitatea vieții dumneavoastră sunt prioritare pentru mine în calitate de primar al orașului nostru!”, a postat Emil Moț, edilul Slatinei, pe pagina sa de Facebook.

Primarul Moț chiar a luat parte la startul lucrărilor, reabilitarea lifturilor începând pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, în scara A a blocului CAM 3. „De astăzi (vineri n.r.) am început reabilitarea lifturilor în Slatina. Avem 58 de lifturi pe care le reabilităm și am început cu CAM 3, scara A, pentru că este un bloc foarte populat și liftul de aici era într-o situație groaznică. De luni o să intrăm cu alte trei echipe, o să mergem în paralel cu patru echipe, pentru a schimba patru lifturi odată. Vom avem o perioadă de două săptămâni pentru demontare, apoi alte două săptămâni pentru montare la fiecare lift, iar într-un an, cât are constructorul termen de execuție, vom schimba toate cele 58 de lifturi pe care le-am promis slătinenilor”, a spus edilul Slatinei.

Procedura de demarare a proiectului a fost una greoaie, având în vedere că municipalitatea trebuia să găsească un cadru legal pentru a înlocui lifturile vechi, deoarece sunt prioritatea comună a slătinenilor care stau în blocurile în care acestea urmează a fi schimbate. Însă, locuitorii urbei nu vor avea nicio obligație financiară pentru înlocuirea lor. „(…) Am reușit să găsim acest cadru legal și iată că slătinenii vor beneficia de lifturi de o generație foarte nouă, cu tehnologaie inovativă. Nu cred că mai există așa tehnologie în Slatina, nici măcar la lifturile private de la hoteluri sau de la alți agenți economici care folosesc lifturi. (…)”, a mai declarat Emil Moț.

Blocurile din Slatina în care lifturile vechi se înlocuie sunt: bulevardul A. I. Cuza – Bl. CAM 2 – sc. A și B, Bl. CAM3, sc. A, B, C, D, E, Bl. CAM 4, sc. B, C, D, Bl. GA 19, sc. A, Bl. P1, sc. A, Bl. GA 21, sc. A, Bl. GA 16, Bl. FA 21, sc. A și B, Bl. V 2, V 3, Bl. V 31, sc. A, Bl. Union, sc. B, strada Cornișei, GA 3, sc. A, GA 2, sc. A, GA 1, GA 4, GA 5A, sc. A, Aleea Viorelelor, bl. GA 5, sc. A, Aleea Tipografului, bl. GA 24, sc. A, strada Libertății, GA 15, sc. A, GA 15 C, GA 8 C, sc. A, str. Primăverii, bl. GA 15, sc. B, C, GA 15 B, sc. C, str. Crișan, bl. GA 11 A, sc. A, GA 11 B, sc. A, GA 13, GA 12 B, sc. A, GA 13 B, sc. B, GA 14 B, sc. B, Aleea Rozelor, bl. GA 18, sc. A, bl. GA 17, str. Independenței, bl. T 1, sc. A, Piața Gării, bl. 7, sc. B, strada Ecaterina Teodoroiu, bl. 17, sc. C, bl. V 19, V 20, V 21, V 22.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți