10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Băiat de 12 ani, înecat în Balta Vlădila. Scafandrii l-au scos din apa adâncă de cinci metri

- Advertisement -

Un copil de 12 ani și-a pierdut viața sâmbătă noaptea, după ce s-a aventurat în apele Bălții Vlădila. Ar fi intrat cu alți trei minori la scăldat, însă, pentru că nu știa să înoate, s-a înecat. Scafandrii au intervenit pentru a-l scoate la mal, băiatul fiind găsit la o distanță de aproximativ 12 metri, apa în zonă având o adâncime de cinci metri.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că la fața locului au intervenit echipa de scafandri a inspectoratului, cu o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției și două ambarcațiuni, două autospeciale de primă intervenție și un echipaj SMURD, din cadrul Detașamentului Caracal.

„Căutările au fost efectuate de scafandri în Balta Vlădila, din comuna Vlădila, dar și cu ajutorul ambarcațiunilor și accesoriilor specifice de căutare-salvare. Scafandrii au găsit trupul neînsuflețit al minorului, în vârstă de 12 ani, din comuna Vlădila, la aproximativ 12 metri de mal, adâncimea apei fiind de circa cinci metri”, a spus reprezentantul ISU.

Din păcate, echipajul cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt, sosit în sprijinul pompierilor, nu a mai putut face nimic decât să constate decesul copilului.

Și polițiștii olteni au deschis o anchetă în acest caz. „Ieri (sâmbătă n.r.), 13 iunie, în jurul orei 23:00, am fost sesizati prin apelul de urgență 112 despre faptul că un minor, în vârstă de 12 ani, s-ar fi înecat în lacul situat la ieșirea din comuna Vlădila. Polițiști, pompieri și cadre medicale s-au deplasat la fața locului. Din primele verificări,  polițiștii au stabilit faptul că băiatul ar fi mers împreună cu alți trei minori la scăldat. Întrucât acesta nu știa sa înoate, nu ar mai fi reușit să ajungă la mal. Trupul neînsuflețit a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Deveselu continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragedia.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți