19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Zeci de societăți din Olt, verificate dacă respectă măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19

- Advertisement -

Polițiștii olteni, sprijiniți de jandarmii olteni, polițiștii locali din Slatina și reprezentanți ai Ministerului Sănătății, au desfășurat în week-end o acțiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Coronavirus, precum și pentru respectarea altor acte normative în vigoare. Zeci de firme din Olt au fost controlate, iar zece dintre ele au fost amendate cu peste 11.000 de lei, pentru diverse abateri.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt a declarat că acțiunea a vizat 62 de societăți comerciale, iar echipele mixte de control au aplicat zece sancțiuni contravenționale în valoare de 11.300 de lei. Dintre acestea, patru au fost date reprezentanților agenților economici pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de articolul 5 din Legea 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, patru pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar două pentru alte abateri.

„În perioada următoare, aceste controale vor continua și la alte localuri și se circumscriu activităților pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite”, a precizat reprezentantul IPJ.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți