12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus. Care sunt cele mai periculoase activități și ce puteți face fără să riscați infectarea cu COVID-19

- Advertisement -

Mersul la bar este modul prin care putem contracta cel mai uşor noul coronavirus. Iar a lua cina la cineva acasă este mai riscant decât mersul la cumpărături în ceea ce privește posibilitatea de infectare cu COVID-19, avertizează medicii americani din Asociaţia Medicală Texas, cea mai mare asociaţie de profil din Statele Unite ale Americii. Specialiştii de aici au întocmit o listă cu activităţile care pot prezenta un risc pentru sănătatea noastră.

Nivelul de risc la care putem fi expuşi în funcţie de diferite activităţi pe care le facem în mod curent a fost apreciat pe o scară de la 1 la 10. Deschiderea unei scrisori ne expune cel mai puţin la infecţia cu noul coronavirus, cum era de aşteptat. În aceeaşi categorie intră şi mersul la benzinărie, preluarea mâncării de la restaurant, campingul sau tenisul.

Cumpărăturile, plimbarea sau mersul cu bicicleta împreună cu alţi prieteni sunt pe lista activităţilor cu risc moderat spre minimum. Tot aici se încadrează şi cazarea la hotel pe parcursul a două nopţi sau aşteptarea la medic.

Nici mersul la bibliotecă sau la muzeu nu ne fereşte de riscuri, mâncatul la o terasă sau o oră la locul de joacă sunt la nivelul 4.

Graficul făcut de Asociaţia Medicală din Texas ne arată şi că o cină la cineva acasă – care apare la nivelul 5 – poate prezenta un risc mai mare faţă de mersul la cumpărături – care era cu două poziţii mai jos.

Mai sunt şi alte activităţi cu risc moderat: mersul la grătar la curte, mersul la plajă, cumpărăturile la mall, trimiterea copiilor la şcoală sau în tabără, înotul într-un bazin public sau vizitarea rudelor vârstnice sau chiar prieteni.

Mai riscante, cotate la nivelul 7, sunt mersul la salon sau la restaurant, participarea la o nuntă sau înmormântare, călătoria cu avionul, îmbrăţişările.

Cele mai riscante activităţi sunt mersul la sală sau în parcurile de distracţii, mersul la cinematograf sau la concerte, inclusiv pe stadion. De asemenea, participarea la slujbe cu mai mult de 500 de enoriaşi şi mersul la bar prezintă cel mai înalt grad de expunere la noul coronavirus, avertizează medicii americani.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți