23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Noua Secție de Psihiatrie a Spitalului Slatina, operațională de luni. Pacienții, deja mutați de pe fosta secție

- Advertisement -

Doar câteva zile ne mai despart până când noua Secție de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, de pe strada Trandafirilor din municipiu. Cătălin Rotea, managerul unității medicale, a transmis că noua secție devine operațională de luni, 20 iulie, iar în aceste ultime zile ale săptămânii pacienții internați pe fosta secție, de pe strada Drăgănești, sunt deja transferați.

Conducerea Spitalului Slatina spune că noua Secție de Psihiatrie funcționează într-un spațiu complet renovat la fosta Creșe Nr. 1, aparatura medicală de aici fiind una de ultimă generație. Clădirea cuprinde și Centrul de Sănătate Mintală, care devine operațional tot de la începutul săptămânii viitoare.

„Noua Secție de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina va fi, începând de luni, 20 iulie, operațională. Aceasta va funcționa într-un imobil complet reabilitat, dotat cu mobilier nou și aparatură performantă, aflat pe strada Trandafirilor, în spațiul fostei Creșe Nr. 1”, a declarat managerul Cătălin Rotea.

Valoarea investiției s-a ridicat la suma de 7 milioane de lei și a fost suportată din bugetul propriu al Consiliului Județean Olt.

Pacienții care în prezent sunt internați pe fosta Secție de Psihiatrie a Spitalului Slatina, 24 la număr, în aceste zile sunt deja mutați în noul spațiu de funcționare a secției, care are în dotare 70 de paturi pentru bolnavii ce suferă de probleme psihice.

Clădirea noii Secții de Psihiatrie de pe strada Trandafirilor a fost complet reamenajată şi recompartimentată, având în vedere că ajunsese într-o stare avansată de degradare şi era folosită de oamenii străzii ca adăpost. Acum, odată reabilitată şi modernizată complet, clădirea dă un alt aspect arhitectural zonei, iar oltenii cu probleme mintale se vor bucura de acum încolo de tratament de specialitate în condiţii optime, la standarde europene.

Autorităţile judeţene au precizat încă de la startul lucrărilor că proiectul s-a realizat astfel încât cetăţenii care stau în zonă să nu fie deranjaţi de activitatea medicală ce urmează a se desfăşura în noul corp de clădire al SJU Slatina. Până acum, Secţia Psihiatrie a spitalului funcţiona în imobilul de pe strada Drăgăneşti din Slatina, însă condiţiile de lucru erau improprii.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți