7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltenii care pleacă în concediu peste hotare, teste la cerere pentru depistarea COVID-19. Cât costă

- Advertisement -

Măsurile de relaxare îi determină pe mulți dintre olteni să își poată face concediul de odihnă în stațiunile montane din România sau cele de pe litoralul Mării Negre. Însă, mulți aleg să petreacă o vacanță de câteva zile și în străinătate, iar multe dintre țările pe care vor să le vadă în această vară, una dintre ele fiind Grecia, solicită acum efectuarea testului pentru depistarea noului Coronavirus pentru a putea trece granițele acestora. De aceea, locuitorii județului care vor să meargă peste hotare în concediu, și nu doar ei, trebuie să știe că pot efectua de săptămâna viitoare testul la cerere, contra cost, în Laboratorul de Genetică Moleculară al Direcției Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor Olt.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt sunt cei care anunță că vor recolta probele, la cerere, pentru testarea de laborator prin metoda RT-PCR în vedere identificării virusului SARS-CoV-2, începând de luni, 20 iulie.

Programarea se face la numărul 0726.133.394, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 11:00.

„Recoltarea testelor se face pe bază de programare, de luni până vineri, între orele 10:00 – 12:00, la sediul din strada Aleea Tineretului, nr. 1, Policlinica Veche – parter, maximum zece teste pe zi. Persoanele care au nevoie de testare pentru a verifica dacă sunt infectate cu noul Coronavirus sau pentru a putea pleca în străinătate, pot solicita testarea. Rezultatul va fi primit în 48 de ore”, transmite DSP.

Testarea pentru depistarea virusului COVID-19 se face contra cost, prețul unui astfel de test fiind de 280 lei. Plata se face la casieria DSP, cu sediul în aceeași locație.

Specialiștii DSP mai transmit că prioritatea la testare o reprezintă asigurarea diagnosticului pentru suspecți și grupele de risc, conform metodologiei naționale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți