20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Orban, mesaj către Parlament: Data alegerilor legislative trebuie să fie, conform prevederilor constituţionale, 6 decembrie

- Advertisement -

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la Constanţa, că singura dată la care ar putea fi organizate alegerile parlamentare în acest an, cu respectarea tuturor prevederilor constituţionale, este 6 decembrie, dată pe care spune că Parlamentul ar trebui să o ia în considerare.

„În urma deciziei Curţii Constituţionale, care este destul de ciudată, reiese cumva că poate şi Parlamentul, şi Guvernul să stabilească data alegerilor, dar că cel care decide cine stabileşte data alegerilor este Parlamentul. Dacă aşa a decis Curtea Constituţională, (…) mai mult ca sigur că Parlamentul va vrea să decidă el data alegerilor şi pentru alegerile parlamentare. Eu le spun doar atât: alegerile parlamentare trebuie să fie, conform prevederilor constituţionale, pe 6 decembrie. Este data care se încadrează din toate punctele de vedere cu prevederile constituţionale şi cu necesităţile legate de finalizarea mandatului actualului Parlament”, a afirmat Orban. 

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți