14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

20 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 și un deces, raportate de GCS

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat vineri, la ora 13:00, noile îmbolnăviri cu Coronavirus, înregistrate în țară, iar în Olt numărul acestora a continuat să crească. Față de ziua anterioară, sunt cu 20 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 înregistrate în județ, însă a fost comunicat și un nou deces din cauza COVID-19.

Cu cele 20 de îmbolnăviri noi, bilanțul total al cazurilor de COVID-19 înregistrate în Olt este de 581. Totodată, a fost raportat și un deces al unei femei de 54 de ani, din comuna Valea Mare, cu obezitate și bronhopneumonie, dar diagnosticată și cu virusul SARS-CoV-2, care a decedat vineri dimineață la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă al Spitalului Municipal Caracal. De la începutul pandemiei de Coronavirus, sunt 19 persoane care au murit fiind confirmate cu boala, dar toate acestea aveau și alte comorbidități.

Însă, și un bărbat de 73 de ani, din municipiul Slatina, internat tot la Secția ATI a Spitalului Slatina, a murit joi. Era suspect tot de COVID-19, iar până la raportarea oficială a GCS nu se primise rezultatul testului. Vineri, puțin după ora 13:00, a fost primit rezultatul, iar acesta a fost pozitiv, decesul său urmând a fi comunicat sâmbătă de grup. Olteanul mai are cunoscut și cu alte afecțiuni medicale – litiază renală bilaterală – operată, hipertensiune arterială și boală coronariană cronică.

Distinct de cazurile nou confirmate până vineri, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 15 persoane din județ au fost reconfirmate pozitiv.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți