10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un an de la dispariția Alexandrei Măceșanu din Dobrosloveni

- Advertisement -

Alexandra Măceșanu este tânăra de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, care acum un an, pe 24 iulie, avea să plece de acasă și să nu mai fie văzută de cei dragi.

Cel acuzat că a omorât-o, în arest

Se știe că a fost luată la ocazie în momentul în care mergea la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, pentru a face meditație. Fata, care era și membră a Ansamblului Folcloric Tradițional „Dor de Romanați” din Dobrosloveni, ar fi fost răpită de nimeni altul decât Gheorghe Dincă, un bărbat din Caracal, care practica ilegal taximetria.

El este judecat acum, fiind în arest preventiv în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, după ce Alexandra a apucat să sune la 112 și să alerteze autoritățile, spunându-le că este ținută sechestrată în casa celui acuzat că a ucis-o, după care i-a ars trupul, anchetatorii descoperind ADN-ul acesteia într-un butoi metallic din curte în care i-a dat foc. Procurorii DIICOT au stabilit că Dincă ar fi și violat-o, iar potrivit acestora prin aceleași chinuri groaznice a trecut și o altă adolescentă, Luiza Mihaela Melencu, din satul Radomir al comunei doljene Dioști, dispărută tot din Caracal la jumătatea lunii aprilie 2019, unde a mers să ridice banii trimiși de mama sa de la un bancomat.

Acum, părinții ambelor fete își caută dreptatea prin instanțe, procesul caracaleanului Gheorghe Dincă fiind judecat de magistrații Tribunalului Olt. Iar în cazul disparției Luizei, nu este singurul cercetat, bărbatul având un complice, Ștefan Risipițeanu, despre care anchetatorii au stabilit că ar fi violat-o pe tânără, iar în prezent și acesta este încarcerat în Penitenciarul Craiova.

Dincă, anchetat pentru opt infracțiuni. Complicele, cercetat pentru viol

Dincă a fost trimis în judecată în ianuarie 2020, rechizitoriul întocmit de DIICOT ajungând pe masa magistraților Tribunalului Olt. Pe numele lui Dincă sunt opt capete de acuzate trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte și profanarea de cadavre sau morminte – două fapte, în timp ce complicele său, Risipițeanu, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de viol asupra Luizei Melencu. Procurorii DIICOT au comunicat că odată cu întocmirea rechizitoriului în dosarul „Caracal” s-au dispus disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor „in rem” sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

A contestat din nou măsura arestului preventiv

Pe 21 iulie 2020, judecătorii instanței oltene au prelungit din nou măsura arestului preventiv dispusă în privința celor doi, iar Gheorghe Dincă a formulat o nouă contestație, în speranța că magistrații Curții de Apel Craiova vor dispune o altă măsură în care acesta să fie cercetat penal în continuare. Nu mai târziu de săptămâna trecută, instanța de judecată craioveană respingeau o altă contestație depusă de inculpat, fiind formulată tardive. Astfel, Dincă a rămas în spatele gratiilor PMS Craiova.  

Și-a recunoscut faptele

De-a lungul anchetei, declarațiile date de caracalean au fost unele oscilante. La începuturi însă acesta a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie a anului trecut, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

În urma unei expertize ADN efectuate de Institutul Național de Medicină Legală s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul. astfel încât DIICOT a cerut ajutorul FBI. 

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți