Măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, nerespectate de angajatorii din județ

Inspectorii de muncă olteni au continuat acțiunile de control cu scopul identificării angajatorilor din județul Olt care nu respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Zeci de nereguli au fost constatate în urma verificărilor efectuate, printre care neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini, dar și nepurtarea măștii de protecție în spații închise, numărul amenzilor aplicate fiind de nouă.    

Controalele s-au desfășurat la diverse ore din zi sau din noapte, precum și în zilele de sâmbătă și duminică, fiind realizate individual de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt sau împreună cu polițiști, jandarmi, pompieri și angajați ai Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt.

Domenii de activitate precum comerț cu amănuntul a produselor alimentare și nealimentare în magazine specializate sau în piețe agroalimentare, terase, cluburi și piscine au fost vizate de inspectorii de muncă.

În total, în perioada 15 – 28 iulie, 40 de verificări au fost efectuate de Inspecția Muncii, iar acestea au scos la iveală un număr de 37 deficiențe, fiind dispuse măsuri de remediere pentru fiecare dintre acestea, și au fost date 35 sancțiuni contravenționale, din care nouă au fost amenzi în cuantum de 9.000 lei.

Cele mai frecvente deficiențe constatate au fost neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini; nepurtarea în spații închise, de lucrători, a măștilor de protecție; neafișarea instrucțiunilor referitoare la prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2; neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a angajaților cu noul Coronavirus.

În perioada următoare, inspectorii de muncă vor continua astfel de acțiuni, scopul fiind acela de a preveni și combate efectele pandemiei de COVID-19.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<