13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Noi dotări pentru Poliţia Română

- Advertisement -

Odată cu sărbătorirea Zilei Imnului Naţional al României, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, şi secretarul de stat, chestor-şef de poliţie Bogdan Despescu, au participat miercuri la evenimentul de prezentare a noilor achiziţii de echipament, armament şi muniţie, care vor intra în dotarea poliţiştilor, astfel încât să se asigure un nivel de siguranţă crescut pentru cetăţeni, dar şi pentru angajaţii MAI.

Cu această ocazie, ministrul Ion Marcel Vela a declarat: „Această tehnică nouă pe care dumneavoastră aţi primit-o astăzi, este un prim pas. Toţi colegii de la ordine publică, de la rutieră, vor fi dotaţi cu armament de ultimă generaţie. Acest lucru este un mesaj şi un semnal pentru infractori. Am spus, încă de la începutul mandatului meu, toleranţă zero faţă de infracţionalitate, de reţele de crimă organizată, reţele de trafic de persoane. Aceste dotări ne oferă posibilitatea să ne confruntăm cu răufăcătorii, care pun în pericol viaţa şi bunurile cetăţenilor. (…) Preţul de achiziţie a unui pistol este de aproximativ 1.900 de lei cu TVA şi este unul foarte bun, mult sub preţul pieţei, pistoalele fiind cumpărate direct de la producători, iar linia de fabricaţie este în curs de instalare la Romarm, deci în România. Pentru mine, pentru Guvernul României, este o prioritate profesionalizarea Poliţiei Române şi protecţia tuturor angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne, dar şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.”

În cadrul evenimentului de înmânare a noilor mijloace de intervenţie şi protecţie ale poliţiştilor, ministrul Ion Marcel Vela a oferit poliţiştilor prezenţi primele 100 de pistoale de calibru 9×19 mm, marca Beretta.

Cele 25.000 de pistoale achiziţionate de Inspectoratul General al Poliţiei Române urmează a fi distribuite până la finalul lunii august angajaţilor din teritoriu, după o reinstruire pe linia folosirii armamentului. În perioada imediat următoare, se va distribui primul lot de 5.000 de pistoale Beretta.

În decursul acestui an, au fost recepţionate autospeciale noi, urmând ca, până la finalul anului, să se ajungă la peste 6.000 de autospeciale care vor fi distribuite structurilor din cadrul Poliţiei Române. De asemenea, şi alte echipamente şi mijloace tehnice pentru protecţia poliţiştilor, precum căşti de protecţie cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonţ, maieuri de protecţie, 6.000 de body-camera vor intra în dotarea poliţiştilor.

Siguranţa populaţiei rămâne o prioritate a conducerii MAI, de aceea, această măsură de îmbunătăţire a dotării poliţiştilor, în special a celor din stradă, reprezintă o continuare a activităţilor de înnoire şi completare a echipamentului şi tehnicii necesare muncii operative.

Direcția Informare și Relații Publice a MAI

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți