19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Cum se va desfășura școala, la toamnă? Oficial INSP: În mod sigur vor fi focare de coronavirus

- Advertisement -

În mod sigur, reluarea școlii va duce la apariția unor focare de COVID-19. Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, crede că boala va circula printre elevi după modelul gripei. Adică focarele vor fi reduse la clase, nu se vor extinde în întreaga școală. În ceea ce privește o prognoză privind momentul în care se vor redeschide școlile, aceasta ar putea apărea cu două săptămâni înainte de deschiderea școlii.

„Focare vom avea în școli, garantat. Punctual, închideri de o clasă, cum e și la gripă, se vor întâmpla, dar vor fi punctuale și de scurtă durată, vor fi de neevitat. Dacă suntem într-un scenariu foarte rău, toată lumea ar trebui să meargă online. Cred că trebuie făcute raționamente în funcție de numărul de copii, de situația epidemiologică locala și implementat ceea ce trebuie conform cu starea fiecărui județ”, a spus Adriana Pistol, la Digi24.

„(Dacă vom ajunge sub 1.000 de cazuri vor putea copiii să meargă la școală, fizic? Putem să punem această limită?) E cam mult la o mie, ar trebui să avem sub o mie ca să meargă la școală toți și permanent. (Când ar putea fi luată o decizie în mod corect?) Cu două săptămâni înainte vom putea avea o prognoză a aceea ce s-a întâmplat la acel moment. Cu două săptămâni înainte poți să-ți dai seama care este tendința, care sunt județele cele mai afectate, localitățile cele mai afectate și, ministerul, cu inspectoratele vor putea decide cum se deschide, pe localități. Toată lumea vrea să știe cum, numai că acest cum este așa de variabil. În 15 septembrie, școala poate începe într-un mod anume, pe baza prognozelor de la acel moment, după care în octombrie să se schimbe, să se întâmple ceva în alta parte și să facă online. Există mari șanse ca anul școlar să fie când așa, când așa”, a subliniat directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din INSP.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți