2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Produsele din Programul „Laptele și Cornul”, redistribuite la spitale, centrele DGASPC și asistații social

- Advertisement -

Ședință extraordinară, de îndată, joi, în sala Europa a Consiliului Județean Olt, în cadrul căreia s-a aprobat redistribuirea produselor contractate în cadrul Programului pentru școli al României, pentru anul școlar 2019-2020, rămase nedistribuite ca urmare a suspendării cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar. Este vorba despre Programul „Laptele și Cornul”, cele două produse care nu au mai ajuns, din cauza pandemiei de COVID-19, la elevii olteni, iar acum acestea ajung la spitalele din Slatina și Schitu, la centrele de ocrotire ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt sau la alte categorii sociale defavorizate.

Concret, produsele, atât cutiile de lapte, cât și cornurile, care erau distribuite școlilor din județ de angajații societății Matra din Scornicești, vor fi redistribuite la Spitalul Județean de Urgență Slatina, Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, centrele Direcției de Protecția Copilului, dar și la primăriile oltene, pentru a le da beneficiarilor de ajutor social.

Potrivit celor declarate de Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, toată marfa care va fi redistribuită este în termen de garanție.

„Am votat redistribuirea acestor produse, laptele și cornul, către Spitalul Slatina, Spitalul de Psihiatrie Schitu, Direcția Copilului, iar diferența a fost data către toate UAT-urile, pentru a ajunge la beneficiarii Legii 416, care au venituri minime. Vorbim de produse care sunt în termen de garanție și tocmai de aceea ședința a fost de îndată. În baza normelor care au apărut acum două zile să le putem distribui, ca ele să nu expire. Sunt toate produsele care au fost contractate, erau cu etichetă pentru a nu fi vândute că făceau parte din program. Sunt în regulă, le-am achiziționat și le redistribuim. Astăzi (joi n.r.) am luat această decizie”, a spus președintele CJ.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți