12.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Rata şomajului din judeţ, în creştere pentru a doua lună consecutiv

- Advertisement -

Rata şomajului din judeţul Olt la finalul lunii iulie a fost de 5,74%, acest indicator fiind în creştere pentru a doua lună consecutiv, potrivit unui comunicat al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea forţei de Muncă (AJOFM) Olt remis AGERPRES.

Numărul şomerilor din judeţ la finalul lunii iulie a fost de 9.288 de persoane, rata şomajului înregistrând o creştere cu 0,38% faţă de luna iunie, când de asemenea numărul şomerilor a fost mai mare faţă de luna precedentă.

Creşterea ratei şomajului în judeţ are loc şi în contextul în care în iulie s-au înregistrat la AJOFM în căutarea unui loc de muncă aproximativ 650 de absolvenţi şi tot în această lună au început disponibilizări colective la o fabrică de pe platforma industrială Slatina, care a anunţat că va renunţa la peste 170 de angajaţi.

Mai mult de jumătate dintre şomerii din judeţ sunt neindemnizaţi şi locuiesc în mediul rural.

În ce priveşte nivelul de instruire, circa o treime dintre şomeri sunt persoane fără studii sau cu şcoala primară, o altă treime au studii gimnaziale, 23,59 au studii liceale, 15% sunt absolvenţi de şcoală profesională sau de arte şi meserii. Şomerii cu studii postliceale reprezintă 1,60% din total, iar cei cu studii superioare – 0,45%.

Sursa: Agerpres

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți