19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cifra cazurilor COVID-19 a ajuns la 1.375 în Olt. 17 raportate doar în ultima zi

- Advertisement -

Oltul continuă să înregistreze infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 și, potrivit raportării de vineri a Grupului de Comunicare Strategică, bilanțul total al cazurilor înregistrate județ, de la începutul pandemiei, se apropie de 1.400. Concret, s-au raportat 1.375 de infecții COVID-19, cu 17 mai multe față de ziua trecută. Continuăm să avem și bolnavi internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei diagnosticați cu boala, care sunt retestați pozitiv la depistarea noului Coronavirus.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt spun că cele 17 noi infecții cu virusul SARS-CoV-2 sunt cu transmitere comunitară, iar din totalul de 1.375 cazuri, 90 de persoane sunt internate în spital, 11 fiind la secțiile Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Alți aproximativ 1.250 de olteni au fost externați, dintre aceștia aproape 780 fiind vindecați, 264 externați din spital la cerere și puțin peste 200 care au refuzat internarea şi au fost izolați la domiciliu. Potrivit statisticilor specialiștilor în sănătate publică, în județ sunt şi 8.535 de persoane care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus.

Oficialii Grupului de Comunicare Strategică mai transmit că, distinct de cele cazuri nou confirmate COVID-19 în Olt, în urma retestării pacienților internați, care erau deja pozitivi, sunt 13 persoane ce au fost reconfirmate pozitiv cu boala.

Dintre cele 1.375 de persoane din județ depistate cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, sunt și 44 care au murit din această cauză, însă, pe lângă infecția cu virusul, acestea aveau și alte probleme medicale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți