10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Distincţii pentru doi pompieri

- Advertisement -

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt au acordat vineri distincţii pentru doi pompieri din judeţ. Acestea au fost înmânate plutonierului adjutant şef Viorel Sandu Barcan – salvator de onoare şi plutonierului major Iulian Marcu – pompier de onoare în cadrul festivităţii ce s-a desfăşurat în curtea sediului din Slatina al ISU, cu prilejul Zilei Pompierilor din România.

Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că cei doi militari au fost recompensaţi de conducerea instituţiei, prin colonelul Adrian Tănase, inspector şef, pentru obținerea de performanțe profesionale deosebite de-a lungul timpului.

Salvatorul Viorel Sandu Barcan a fost premiat pentru modul în care a intervenit la scoaterea din râul Olt, la sfârşitul lunii iunie, a băiatului de 10 ani, din municipiul Slatina. Acesta s-a dus la scăldat şi se afla în pericol de înec la o distanță de 500 de metri de podul rutier de peste Olt spre Barajul Moșteni, undeva în dreptul Dealului Grădiște. Însă, acesta a fost salvat la timp din apă, având în vedere că era la suprafaţă, aproximativ 100 de metri de mal, dar nu mai putea ajunge în siguranță pe uscat. 

Pompierul Iulian Marcu a primit distincţia pentru promptitudinea de care a dat dovadă în timpul incendiului care a distrus casa părinţilor solistei de muzică populară Emilia Dorobanţu din comuna Curtişoara, produs la începutul anului. Originar din localitate, acesta se afla în timpul liber şi a fost printre primii salvatori care au acţionat pentru stingerea incendiului devastator.

„Sandu și Iulian, la fel ca majoritatea salvatorilor, fac lucrurile aproape instinctual. Indiferent că sunt la serviciu sau în timpul liber, acționează fără să stea pe gânduri pentru salvarea celor aflați în dificultate. Pentru efortul depus în fiecare moment, lor și tuturor colegilor care salvează vieți și bunuri, le mulțumim!”, a spus reprezentantul ISU.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți