13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oficial: Şcoala Vădăstriţa funcţionează după scenariul 3. 20 de dascăli, în izolare după ce au intrat în contact cu profesoara infectată cu COVID

- Advertisement -

O profesoară de la Şcoala Gimnazială Vădăstriţa a fost confirmată pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, motiv pentru care autorităţile judeţene au luat decizia care aceasta să funcţioneze după scenariul 3 sau scenariul roşu, care înseamnă participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activități şcolare sau lecții online. Măsura a fost luată pe parcursul unei săptămâni, iar cei 20 de profesori care au intrat în contact direct cu cazul pozitiv sunt acum în izolare la domiciliu.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat Hotărârea 31 din 14 septembrie 2020 cu privire la intrarea în scenariul 3 de funcționare a Școlii Gimnaziale Vădăstrița din comuna Vădăstrița, județul Olt, scenariu ce presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Măsura se aplică pe o perioadă de şapte zile. Decizia suspendării cursurilor a fost adoptată în urma confirmării, în data de 13 septembrie, a unui caz pozitiv din rândul cadrelor didactice”, se arată într-un comunicat oficial remis de Prefectura Olt.

Sursa citată mai arată că, în urma anchetei epidemiologice efectuată de specialiştii Direcției de Sănătate Publică Olt, 20 de cadre didactice de la aceeaşi unitate de învăţământ au fost declarate contact direct al profesoarei depistată cu COVID-19, în urma participării la ședința consiliului profesoral din data de 7 septembrie. În prezent, dascălii se află în izolare la domiciliu.

Autorităţile judeţene mai declară că, la data actuală, rata de incidență cumulată a cazurilor de Coronavirus în judeţul Olt este sub limita de alertă de trei la o mie de locuitori. „Pe baza situației epidemiologice transmise de DSP, CJSU va analiza propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică Olt și va aproba săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, prin hotărâre, scenariul în care va funcționa fiecare unitate de învățământ în parte”, se mai arată în comunicatul instituţiei Guvernului din teritoriu.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți