4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cultură indoor de cannabis, găsită de polițiștii olteni la Găneasa

- Advertisement -

UPDATE: Anchetatorii au dispus în cursul nopții de miercuri, în jurul orei 22:00, reținerea pentru 24 de ore a celor doi tineri din Slatina, acuzați de comiterea infracțiunii de trafic și consum ilicit de droguri. Aceștia au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt, urmând ca joi să fie prezentați în fața magistraților de la Tribunalul Olt, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. În privința tinerei din Olt, polițiștii și procurorii DIICOT au dispus cercetarea sa în stare de libertate.

Știrea inițială: Patru percheziții domiciliare au fost efectuate, în ultimele două zile, de polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT din Olt, în comuna olteană Găneasa și localitatea Stolnici, din județul Argeș, în urma acestora fiind găsite culturi de cannabis. În localitatea din Olt cultura era într-o casă, în timp ce la Stolnici plantele de cannabis au fost ascunse într-o cultură de vie. Oamenii legii au ridicat mai multe bunuri, iar trei persoane au fost duse la audieri.

Luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Olt i-au sprijinit pe anchetatorii olteni la descinderile care au avut loc într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunii de trafic și consum ilicit de droguri.

„În timpul perchezițiilor, polițiștii au descoperit într-o locuință, în comuna Găneasa, o cultură indoor de cannabis, formată din 15 plante, în diferite stadii de creștere. Totodată, în localitatea Stolnici, din Argeș, au fost descoperite 29 de plante de cannabis în ghivece, ce ar fi fost ascunse într-o cultură de viță de vie”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În urma perchezițiilor, polițiștii și procurorii DIICOT Olt au ridicat semințe de cannabis, material vegetal uscat de culoare verde-oliv, grindere, diferite recipiente pentru prepararea drogurilor și un cântar de mare precizie. „Din cercetări a reieșit faptul că plantele de cannabis ar fi fost cultivate în vederea comercializării ulterioare”, a mai spus reprezentanții IPJ.

Doi bărbați, de 30 și 34 de ani, ambii de municipiul Slatina, familia unuia dintre ei deținând și proprietatea din Stolnici, Argeș, unde s-a găsit cultura de cannabis ascunsă în vița de vie, și o tânără tot din județul Olt, au fost conduși la sediul Poliției, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți