17.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

22 de infecții noi cu COVID-19 și un deces, raportate în județ

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat în ultima zi nu mai puțin de 22 noi infecții COVID-19 în Olt, iar de la începutul pandemiei bilanțul total înregistrat în județ a ajuns la 1.872 de cazuri. S-au înregistrat şi bolnavi internați în spital, care erau deja pozitivi la virusul SARS-CoV-2, iar la retestare au același rezultat, dar şi un deces.

Potrivit datelor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cazurile nou confirmate în 24 de ore, în urma retestării pacienților internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei care au contractat noul Coronavirus, și care erau deja pozitivi, cinci persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Din totalul de 1.872 infecţii COVID-19, în Olt sunt şi 59 de persoane diagnosticate cu boala care au decedat, de la începutul pandemiei, însă toate acestea aveau și comorbidități. Ultimul deces a avut loc marți, 29 septembrie, la Spitalul Clinic Colentina din Capitală.

Este un bărbat de 54 de ani, din comuna Schitu, care inițial, din data de 23 septembrie, a fost pacient al Spitalului Slatina, în aceeași zi fiind și confirmat cu Coronavirus, iar pe 24 septembrie a ajuns la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID-19 din judeţ. Starea de sănătate i s-a înrăutățit, iar olteanul a fost transferat pe 26 septembrie la spitalul din București, unde trei zile mai târziu a murit. Cauza decesului a fost stopul cardiorespirator și pneumonie COVID-19, bronhopneumonie obstructivă cronică stadiul III, diabet zaharat tip II, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială și obezitate, anunță specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți