10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Luarea unor măsuri suplimentare de siguranţă pentru prevenirea răspândirii infecţiei COVID-19, discutate şi la Olt

- Advertisement -

S-ar putea impune noi măsuri suplimentare de siguranţă anti-COVID şi în Olt, având în vedere creşterea numărului de infecţii cu virusul SARS-CoV-2 în judeţ, dar şi a cazurilor de la nivel naţional. În ţară, deja s-a discutat ca la nivelul mai multor localităţi, unde incidenţa este de peste 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni, să fie interzise nunţile şi botezurile, iar activitatea restaurantelor în interior sistate. Totodată, s-a stabilit carantinarea localităţilor care depăşesc 3 cazuri la o 1.000 de persoane în ultimele 14 zile.

Prefectul de Olt Florin Homorean a spus că în maximum două zile va avea loc întrunirea membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, pentru a se discuta ce măsuri suplimentare ar putea fi implementate şi în unele localităţi ale judeţului, pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

„În cel mult 48 de ore, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt se va întruni în şedinţă extraordinară, în vederea analizării detaliate a situației epidemiologice de la nivelul fiecărei localități din judeţul nostru și dispunerii de urgență a măsurilor pentru diminuarea impactului riscului conform prevederilor legale aprobate prin hotărârile Guvernului și cele ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Decizia de întrunire a CJSU Olt vine în urma declaraţiilor făcute luni seara de Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, acesta spunând că toate comitetele județene și cel al municipiului București pentru situații de urgență se vor întruni de urgență pentru a analiza situația epidemiologică și pentru a lua toate măsurile emise în contextul unei incidențe de 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni.

„Măsurile analizate în mod deosebit, dar nu ne limităm doar la ele: purtarea măștii în spațiile închise, dar și deschise, în special în spațiile publice aglomerate. Carantinarea localităților care depășesc 3 la mie în ultimele 14 zile, luând în considerare dacă există focare, dacă există răspândire comunitară luarea în considerare a carantinării acestor localități. Se interzic evenimentele, precum nunți, botezuri, în zone cu incidență peste 1,5; se sistează activitatea restaurantelor în interior în zone cu incidență peste 1,5. Acestea sunt decizii care au fost luate și solicităm să implementeze aceste măsuri acolo unde regula o impune. Mai multe decât atât, este în analizează și posibilitatea implementării în curând a măsurii de suspendarea a activității agenților care nu respectă regulile, cel puțin 30 de zile. În zonele cu incidență 1,5 la mia de locuitori, recomandarea este ca toți agenții economici, publici și privați, să ia în considerare munca de la domiciliu și unde nu se poate decalarea programului. Acest lucru trebuie să devină o obligație în toate zonele cu incidență mai mare de 1,5 la mia de locuitori. (…)”, a spus Raed Arafat sunt doar o parte dintre măsurile care pot duce la controlul situației și la trecerea pe trend descrescător.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți