6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-a finalizat reabilitarea podului feroviar de la Milcov. Circulația trenurilor, reluată

- Advertisement -

Au avut loc lucrări majore de reabilitare a podului de cale ferată de la Milcov, iar acum acesta a fost redat circulației trenurilor. Astfel, s-a reluat circulația feroviară pe ruta directă Slatina – Piatra Olt, care timp de aproape două luni a fost întreruptă pentru efectuarea ultimelor lucrări la podul feroviar.

Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR Infrastructură, a declarat că ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul de investiții s-a dat pe 4 decembrie 2018, iar pe 12 decembrie același an s-a predat amplasamentul. Lucrările au constat în reabilitarea podului feroviar de la kilometrul 197+557, între stațiile Slatina și Piatra Olt, pe linia 101 Chitila – Craiova, în lungime de 372,45 de metri și amenajarea alberi râului Olt, durata de execuție fiind de 24 de luni, iar perioada de garanție de un an.

Valoarea investiției este de 27.202.041,31 lei, cu finanțare din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat.

„Circulația trenurilor a fost reluată pe ruta directă Slatina – Piatra Olt, odată cu redeschiderea podului de cale ferată de la km 197+557, inclus în programul destinat exclusiv lucrărilor de modernizare a 14 poduri și podețe (etapa I – 3 loturi), de pe raza Sucursala Regională Căile Ferate Craiova, cu finanțare asigurată din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat, aferente cadrului financiar 2014-2020. Lucrările de modernizare a podului feroviar și de amenajare a albiei râului Olt, incluse în lotul 2, au drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație, prin creșterea vitezei și a gradului de siguranță”, a spus Oana Brânzan.

La începutul lunii august, Centrul InfoTrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Române informa că, pentru a permite executarea lucrărilor de reabilitare a podului feroviar de la Milcov, deplasarea trenurilor pe secţia de cale ferată 901 până spre sfârșitul lunii septembrie este întreruptă între staţiile de cale ferată Milcov şi Slătioara. În toată această perioadă, CFR a asigurat transbordarea călătorilor între cele două gări, cu mijloace auto.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți